Ladder Γουδή 2023-2024

Πρωτάθλημα Open Ladder, Γουδή 2023-24

 1. Το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα ladder για όσους είναι αθλούμενοι στον ΟΑΓ είναι 15 ευρώ το μήνα και δίδεται προκαταβολικά. Με αυτό το ποσό οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να παίξουν όσα παιχνίδια μπορέσουν να προγραμματίσουν τις ημέρες που υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα (θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι ενεργοί συμμετέχοντες θα παίξουν τουλάχιστον 3 παιχνίδια ανά μήνα και στον προγραμματισμό θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτό).
 2. Ανάλογα με όποιους/όποιες δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα ladder συγκροτείται κατάταξη με βάση τα αποτελέσματα τους στα εσωτερικά πρωταθλήματα.
 3. Ένας παίκτης μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό του στο ladder προκαλώντας οποιονδήποτε παίκτη βρίσκεται έως 6 θέσεις πάνω απ’ αυτόν. Παράδειγμα: ο παίκτης που βρίσκεται στην 20η θέση μπορεί να προκαλέσει τους παίκτες που βρίσκονται στις θέσεις 19, 18, 17, 16, 15, 14.
 4. Οι παίκτες που επιθυμούν να προσκαλέσουν σε αγώνα ladder θα πρέπει να καταθέτουν στην γραμματεία του ομίλου το αίτημα τους, αναφέροντας α) το όνομα του καλούμενου παίκτη και β) τρείς (3) εναλλακτικές ημερομηνίες και ώρες κατά τις οποίες θα επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας (με βάση τις ώρες διαθεσιμότητας των γηπέδων). To αίτημα μπορεί να γίνει μέσω email ή viber. H γραμματεία αναλαμβάνει τις σχετικές επαφές και ενημερώνει τον αιτούντα για την οριστική διεξαγωγή του αγώνα.
 5. Κάθε παίκτης θα πρέπει να πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις (3) συναντήσεις ανά μήνα. Δεν επιτρέπεται η πρόσκληση του ίδιου παίκτη προ παρελεύσεως τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων από την τελευταία συνάντηση και, πάντως, αν δεν έχουν προηγηθεί τουλάχιστον δύο αγώνες του προσκαλούντος με άλλους παίκτες. Κάθε παίχτης μπορεί να αρνηθεί πρόκληση μόνο μια φορά το μήνα (δηλαδή για μία βδομάδα), τη δεύτερη φορά θεωρείται ηττημένος (βλ. σημείο 14).
 6. Σε συνεννόηση με τη γραμματεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν μπάλες του ομίλου, αρκεί αυτές να επιστραφούν σε αυτήν το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν μπορεί να γίνει αυτή η συνεννόηση ο παίκτης που καλεί έχει υποχρέωση, να προσκομίζει τις μπάλες, η κατάσταση των οποίων πρέπει να είναι αποδεκτή και από τον «προκαλούμενο».
 7. Ο αγώνας θα πρέπει να διεξάγεται εντός της εβδομάδας από την ημέρα της προσκλήσεως, εκτός και αν ανώτερη βία (καιρικές συνθήκες, ασθένεια) δεν το επιτρέπει.
 8. Ο νικητής του αγώνα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει με όποιο τρόπο επιλέγει (προφορική δήλωση, αποστολή email, viber) τoυς διαχειριστές του ladder για το όνομα του ηττημένου και το σκορ
 9. Η κατάταξη του ladder ενημερώνεται διαρκώς ηλεκτρονικά και μια φορά τη βδομάδα αναρτάται στον όμιλο
 10. Οι αγώνες διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σεt (best of three sets) των 6 games (6-6 tie break των 7 πόντων) χωρίς πλεονέκτημα (no ad). Σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 σετ διεξάγεται ένα super tie break των 10 πόντων.
 11. Αυστηρή σύσταση, η προθέρμανση να μη ξεπερνά τα 10 λεπτά, έτσι ώστε το παιχνίδι να μην κρατάει συνολικά παραπάνω από 1,5 ώρα και να μη καθυστερεί η είσοδος του επόμενου ζευγαριού την προβλεπόμενη ώρα.
 12. Οι ώρες που υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα για αγώνες είναι Καθημερινές 09:00-16:00 (γήπεδο 4 για όσους έχουν κάρτα εισόδου), Σάββατο 14:00-22:00, Κυριακή 09:00-22:00 (γήπεδο 1 εκτός έκτακτων υποχρεώσεων του αγωνιστικού), Σαββατοκύριακο 18:00-22:00 (γήπεδα 2,3,4).
 13. Στην περίπτωση διεξαγωγής αγώνα εάν νικητής είναι ο διεκδικητής, ανέρχεται στη θέση που κατέχει ο ηττημένος και ο ηττημένος κατέρχεται μία θέση, «σπρώχνοντας» τους κάτω απ’ αυτόν παίκτες κατά μία θέση (παράδειγμα: Ο παίκτης που κατέχει την 15η θέση προκαλεί τον παίκτη που βρίσκεται στην 12η θέση. Εάν τον νικήσει ανέρχεται στη θέση του (12η) και ο ηττημένος «πέφτει» στη θέση 13 “σπρώχνοντας” τους κάτω απ’ αυτόν παίκτες κατά μία θέση. Σε περίπτωση ήττας του διεκδικητή, αυτός υποχωρεί κατά μία θέση (16η) και στην 15η ανέρχεται ο παίκτης που κατείχε την 16η θέση.
 14. Παίκτης που αρνείται δεύτερη πρόκληση σε ένα μήνα θεωρείται ηττημένος με 2-0 σετ. Ο διεκδικητής ανέρχεται στη δική του θέση. Ο θεωρούμενος ηττημένος καταλαμβάνει τη θέση του διεκδικητή. Σε περίπτωση που δεν εμφανισθεί στον καθορισμένο αγώνα ένας από τους παίκτες (μη εμφάνιση θεωρείται και η μη έγκαιρη -τουλάχιστον προ τεσσάρων ωρών- ειδοποίηση για τυχόν ύπαρξη εκτάκτου κωλύματος) αυτός θεωρείται ηττημένος και ισχύουν οι παραπάνω προβλέψεις.
 15. Παίκτες που παραμένουν ανενεργοί (δεν έχουν με πρωτοβουλία τους παίξει αγώνα ladder και για τους οποίους δεν υφίσταται λόγος ανωτέρας βίας όπως π.χ. τραυματισμός), για περισσότερο από ένα μήνα θα κατεβαίνουν στην τελευταία θέση της κατάταξης.
 16. Σε περίπτωση που ένας παίκτης θελήσει να μετάσχει στο ladder μετά την έναρξή του, τοποθετείται στο τέλος της κατάταξης.
 17. Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ladder θα τελειώσει 28/4/2024. Σύμφωνα με την κατάταξη που θα προκύψει τότε διοργανώνεται η δεύτερη φάση των playoffs, η οποία είναι φάση νοκ-άουτ. Τα ζευγάρια που θα προκύψουν με βάση τις θέσεις κατάταξης είναι 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9. Η τελική φάση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου (πριν το καλοκαιρινό εσωτερικό πρωτάθλημα). Οι παίχτες από τη θέση 16 και κάτω εφόσον θέλουν και μέχρι τη λήξη των playoffs μπορούν να δίνουν αγώνες με το σύστημα ladder
 18. Οι κανόνες, σε περίπτωση διαφωνίας, ερμηνεύονται αποκλειστικά από τους διαχειριστές του ladder.
 19. Όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, οι παίκτες καλούνται να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας . Οι διαχειριστές του ladder δεν έχουν καμία ευθύνη για πιθανούς τραυματισμούς, καταστροφή υλικού ή άλλες ζημιές που μπορεί να συμβούν κατά την εξέλιξη του ladder. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδέχονται όλους του κανόνες του ladder.
 20. Ο νικητής των playoffs θα κερδίσει μια ρακέτα YONNEX της προτίμησής του. Ο φιναλίστ μια τσάντα επαγγελματική ΥΟΝΝΕΧ προτίμησής του. Όσοι παραμείνουν ενεργοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος (μέχρι τέλη Μαΐου) θα μπουν σε κλήρωση και οι δύο εξ αυτών θα κερδίσουν ο ένας μια ρακέτα ΥΟΝΝΕΧ και ο άλλος μια τσάντα YONNEX.

Στο σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία πρωταθλήματος (κατάταξη, διαθεσιμότητα γηπέδων κτλ) που θα επικαιροποιούνται.
Διαβάστηκε 4147 φορές

Βρείτε μας